Силвано Пранди и експериментите

 

 

Кой знае какво се сулча в българския волейбол? Кой си мисли, че Силвано Пранди е удачен избор за треньор? Защо падаме от Япония във Варна? Защо не се даде шанс на Радостин Стойчев? Защо оставихме Матей Казийски да се откаже да играе за националния ни тим? Защо никой не се опълчи на Данчо Лазаров? Колко още въпроса да задам?

Има лагери на бойкот и в този ни тим, както и във футболния. Все има недоволни, не повикане и не оценени. Недоволство винаги ще има. Но именно треньора трябва да обединява всички и да изглажда трудностите на всички характери. Не виждам как това ще постигнат Силвано Пранди и Красимир Балков. Как ще мотивираш някого, като не знаеш езика на държавата, в която си? Даже нямам сила да задавам всички теди въпроси, но ми и болно…

Слушах интревю на Радо Стойчев по радиото преди няколко дена. Той каза нещата точто, както са си. Все пак и той е бил треньор на тези момчета. Но наистина е абсурд да падаме от Япония и да треперим при мач със световната сила Австралия. Всичко са приказки и мечти за върхове, където само да допълзим и падаме с шумно 0-3 от фаворитите. Да, бихме Франция с 3-2, но това беше епизодичен проблясък.

Не виждам как може да се промени нещо. Има големи борби за ръководните позиции в тази федерация. Волейболните пари и субсидии са на високо ниво, за справка Данчо Лазаров се е битонирал като шеф за три живота напред. Не виждам как и Силвано Пранди ще проговори български. Така, че ще страдаме и ще чакаве да се случи чудо.

Author: nedson

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *